NIEUWSARCHIEF


KINDERTEKENGROEPJE: Op ontdekkingsreis

Kindertekengroepje iedere maandagmiddag van 16.30-17.45 uur

Ons kindertekengroepje is op zoek naar kinderen die het leuk vinden om te tekenen en te schilderen en nog veel meer! Wil jij ook meedoen? Er is nog plaats ……… voor jou! Kijk onder AANBOD KINDEREN


VOLWASSENEN:

bij voldoende deelname: ochtend, middag of avond, 2 uur

Tekenworkshop VAN KLACHT NAAR KRACHT
Ziekte en Gezondheid, een tegenstelling?

Tijdens deze workshop besteden we op een positieve manier aandacht aan ziekte en gezondheid. In een veilige omgeving en met respect en aandacht voor een ieder delen we onze ervaringen met elkaar. Van hart tot hart, om naar elkaar te luisteren en elkaar te inspireren en te bemoedigen via woorden en via de tekentaal. Je gaat met een mooi werkstuk naar huis.Tekenervaring is niet nodig, iedereen kan meedoen. We werken met diversen materialen en technieken. Voel je welkom om met dit boeiende onderwerp aan de slag te gaan!

WAAR:                 Tekenatelier De Morgenster te Lochem of op locatie
KOSTEN:              € 22,50 inclusief materiaal, koffie/thee, lekkers

GRAANCIRKELS

Tekenworkshop over graancirkels, inclusief inleiding. Laat je verrassen door dit bijzondere onderwerp. Meer informatie vind je onder AANBOD VOLWASSENEN.


UITNODIGING

21 december 2012

Ga de weg van buiten naar binnen. Richt je op wat er innerlijk leeft aan liefde en overgave.

21 december, de einddatum van de oeroude Mayakalender, die aangeeft dat de aarde na 26.000 jaar een nieuwe toekomst tegemoet gaat. Een toekomst van vrede en liefde, van harmonie, vrijheid en geluk. Wij zijn als mens op weg naar een veel groter bewustzijn. Op 21 december komen de aarde, de zon en het centrum van ons melkwegstelsel in één baan te staan, een bijzondere uitlijning. Een dag en toekomst, die je met angst of met vertrouwen tegemoet kunt gaan. Wat de precieze uitwerking op de aarde en op ons zal zijn weten we niet. Meer oude culturen hebben dit moment in de ontwikkeling van de aarde aangekondigd.

Wil jij ook, samen met anderen, op deze speciale dag samenkomen om stil te staan bij en bij te dragen aan de grote veranderingen die reeds begonnen zijn en nog vele decennia voort zullen duren met als doel heling van de aarde en vrede voor de mensheid, een betere wereld ? De aarde heeft onze positieve energie en ons vertrouwen in een betere toekomst hard nodig. Stel je hart open en draag jouw steentje bij.

Hoe meer mensen stil staan bij dit unieke moment in de ontwikkeling van de aarde en de mensheid, hoe meer licht er op aarde zal komen en hoeveel gemakkelijker deze overgang zal gaan. Als wij ons vanuit ons hart en met het licht dat binnenin ons leeft verbinden met elkaar zal dat een enorme uitwerking hebben op de donkere kanten van de aarde en van ons als mens. Over de hele wereld zullen op 21 december grote groepen mensen samenkomen. Als wij ons verbinden met al die anderen zal dat ook ons een enorme stimulans en kracht geven. Voel je, ondanks alles, bevoorrecht om in deze bijzondere, maar moeilijke tijd te mogen leven, om bij te kunnen dragen aan een betere wereld. De aarde heeft ons nodig en wij de aarde. Doe mee!

JE BENT VAN HARTE UITGENODIGD EN WELKOM!

WAAR: Tekenpraktijk De Morgenster, Pasternakweg 21, 7242 HS Lochem
WANNEER:

15.00 -16.30 uur, inloop vanaf 14.30 uur
20.00 – 21.30 uur, inloop vanaf 19.30 uur

PROGRAMMA: ontvangst, stiltemeditatie, muziek, uitwisselen ervaringen in een sfeervolle ruimte
AANTAL: maximaal 7 deelnemers
KOSTEN: € 5.—, inclusief koffie/thee, lekkers
AANMELDING: Emmy Janssen, telefoon 0573-257824,
email: emmyjanssen@upcmail.nl

MEDITATIEGROEP

Een zomer levenslang

 In het ritme van de seizoenen is de zomer voorbijgegaan, de herfst heeft zijn intrede gedaan. In de zomer zijn we naar buiten gericht geweest. Nu worden de dagen korter en donkerder. Een mooie tijd om meer naar binnen te keren, om bij jezelf te komen. Dat doen we deze herfst en winter met het thema Een zomer levenslang. Laat je verrassen en voel je uitgenodigd!

 Heb je zin om mee te doen? Dan ben je vanaf 31 oktober 2012 van harte welkom op de woensdagavond van 20.00 – 21.30 uur.  De kosten zijn  € 15,-- per avond. Een 5-rittenkaart kost € 60,--. Een kennismakingsavond is altijd mogelijk.

Je kunt je aanmelden of voor meer informatie terecht bij EMMY Janssen, via email, of telefonisch: 0573-257824.


GESPREKKEN MET EMMY

Je bent van harte uitgenodigd voor een gesprek over wat je bezig houdt, over datgene waar je (meer) inzicht in wilt, over wat je belemmert of waar je moeite mee hebt, over je uitdagingen, over je levensvragen of dagelijkse zaken. Ik bied een luisterend oor, aandacht, respect, veiligheid, vertrouwen en humor. Wees welkom! Kosten: € 45,00 per uur.


TEKENWORKSHOP MOLENS

tekenworkshop molens

Lochem Festival 2012
TEKENWORKSHOP over MOLENS
 Daar bij die molen ………

Daar bij die molen…….. wie kent dit lied niet? Molens spreken tot de verbeelding, het zijn monumenten uit het verleden, er zijn spreekwoorden over, verhalen en liedjes. Maar wat heeft een molen met jezelf te maken? Dat gaan we op verschillende manieren ontdekken. En……..je gaat met een zelfgemaakt schilderij naar huis. Teken- of schilderervaring is niet nodig! Dus heb je zin, wees van harte welkom en laat je verrassen door deze tekenworkshop.

ZATERDAGMIDDAG 2 JUNI 2012
WAAR: De Zwiepse Molen, Zwiepseweg 165, 7241 PT Lochem
WANNEER: zaterdagmiddag 2 juni 2012 van 14.00 – 16.00 uur
AANTAL: maximaal 15 deelnemers
KOSTEN: € 15.— incl. materiaal, thee/koffie
AANMELDING: www.dezwiepsemolen.nl

ZONDAGMIDDAG 3 JUNI 2012
WAAR: Tekenpraktijk De Morgenster, Pasternakweg 21, 7242 HS Lochem
WANNEER: zondagmiddag 3 juni 2012 van 14.00 – 16.00 uur
AANTAL: maximaal 10 deelnemers
KOSTEN: € 15.— incl. materiaal, thee/koffie
AANMELDING: tel. 0573-257824 / email: emmyjanssen@upcmail.nl

TEKENEN MET PUBERS

Tekenen met leerlingen (15-16 jaar) van Vrijeschool Zutphen V.O. tijdens het landmeetkamp in september jl. op Schiermonnikoog. De tekenopdracht was afgestemd op de intentie van het landmeetkamp en de leeftijdsontwikkeling van de leerlingen. Zij hebben ieder een eigen heelbeeld gemaakt. Hoe boeiend om het resultaat te zien. Een impressie.KIDS FOR ANIMALS

KINDERMIDDAG DIEREN SCHILDEREN
voor jeugdleden en introducees van Dierenbescherming Overgelder

Wanneer: zaterdag 29 november 2014
Waar: Barchhutte te Barchem
Tijd: 13.00 – 16.00 uur   

 

NAAR BOVEN          TERUG naar NIEUWS/AGENDA